Ioana-Cuzino.net

Vin sarbatorile! Cum va fi vrema de Craciun si Revelion. ANM a dezvaluit prognoza

Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii estimarile meteorologice pentru luna decembrie si prima saptamana din ianuarie 2020. Potrivit ANM, in decembrie valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari. De Craciun si de Revelion pegimul pluviometric va fi usor deficitar in regiunile vestice si apropiat de cel normal al perioadei in rest, scrie romaniatv.net

Saptamana 10.12.2019 – 16.12.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari, dar mai ales in sud-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar in zona Carpatilor Meridionali si local in estul tarii, iar in rest cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale ale perioadei.

Saptamana 16.12.2019 – 23.12.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile, dar mai ales in zonele montane.
Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi deficitare in toata tara, dar mai ales in jumatatea sudica a teritoriului.

Saptamana 23.12.2019 – 30.12.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei.
Regimul pluviometric va fi usor deficitar in regiunile vestice si apropiat de cel normal al perioadei in rest.

Saptamana 30.12.2019 – 06.01.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval, in toate regiunile.
Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari.