Ioana-Cuzino.net

Un val de aer polar va lovi Europa! România, printre cele mai afectate ţări: temperaturi cu 25 grade mai mici faţă de acum

Un val de aer polar va lovi Europa, iar îm România vom resimți frigul de miercuri după amiază încolo. Vremea neprietenoasă se va instala în țara noastră la mijlocul săptămânii care urmează, conform prognozei actualizate a meteorologilor.

Val de aer polar în România

Aerul rece va pătrunde marți seara în nordul României, iar de miercuri după amiază va cuprinde întregul teritoriu. Temperaturile vor scădea cu 25 de grade față de valorile actuale, iar în unele regiuni, în special în județele de podiș și de munte, dar și în zonele de câmpie de la poalelele Carpaților, maximele zilei vor da cu minus. Așadar, începe să vină iarna adevărată în țara noastră.

Aerul polar va cuprinde cea mai mare parte a continentului european în a doua parte a săptămânii. Cel mai cald va fi la București, unde maxima zilei va fi de 7 grade de vinerea viitoare încolo, iar noaptea se vor atinge zero grade. Chiar și așa, trebuie să remarcăm o scădere de temperatură de la 24 de grade la 7. Scăderile de temperatură vor fi treptate în săptămâna care urmează, iar trecerea de la vremea frumoasă de acum la vremea specifică iernii și chiar și lunii noiembrie va începe chiar de mâine, conform severe-weather.eu.

Loading...

În sudul României, weekend-ul viitor s-ar putea să fie ceva mai plăcut având în vedere minimele care se vor înregistra în toată țara, astfel că după scăderea valorilor la 7 grade, ne-am putea aștepta ca sâmbăta și duminica viitoare să mai crească nițel la 9 maximum 10 grade Celsius. Îți prezentăm mai jos minimele și maximele care se vor înregistra în Europa și în România săptămâna viitoare!

Loading...