Ioana-Cuzino.net

Un medic și-a părăsit casa din cartierul Străulești de frica unor vecini agresivi

Viața la curte s-a transformat într-un adevărat calvar pentru familia unui medic stomatolog din București. Andrei Dumitrescu, 39 de ani, și-a construit în 2015 o casă frumoasă, cu multă verdeață în jur, în sectorul 1, pe strada Nicolae Nicoleanu din cartierul Străulești. Traiul liniștit a durat doar un an.

Dentistul spune că a fost adus în pragul disperării de niște vecini, care au ridicat o casă cu etaj foarte aproape de gardul lui. “N-au acte de proprietate pe teren, n-au autorizație de construcție, și nici nu au respectat limitele legale ale dreptului de proprietate. Terenul aparține statului, acolo au fost grădini”, a explicat revoltat Andrei Dumitrescu pentru Libertatea.
Potrivit acestuia, “conflictul a pornit de la faptul că romii au construit casa foarte aproape de gardul meu, iar când plouă apa de pe acoperiș curge la mine în curte. Mai mult, au săpat și canalizarea tot pe lângă gardul meu. N-au vrut să discutăm”, reclamă Andrei Dumitrescu.
Conflict cu interlopul «Castravete»

Nemulțumit de modul în care organele locale tratează cazul, bărbatul își caută dreptatea în instanță.
“Am făcut numeroase sesizări, dar Primăria Sectorului 1 și Poliția Locală îi protejează pe interlopi. Respectivii romi fac parte dintr-un clan mafiot, stau pe stradă și au acaparat terenul abuziv.

Capul este Sorin Burloi, zis “Castravete”, fratele femeii care construiește casa, Ciobanu Ionica. Am deschis proces împotriva acesteia, dar l-am dat în judecată și pe primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Să le explice judecătorilor de ce nu pune în aplicare o sentință definitivă de demolare dată de instanță în august 2018. Voi face și plângere penală.
Am fost atacat cu un șubler

Stomatologul a părăsit casa din Străulești de teama oamenilor lui Sorin Burloi. “Am fost amenințat cu bătaia de nenumărate ori de Burloi Sorin, prin intermediari. Am fost atacat cu un șubler ascuțit, aruncat peste gard, în curte. Mi-au înjurat și partenera de viață. Din cauza asta mă văd nevoit să părăsesc casa în care stau, pentru siguranța copilului meu de 6 ani și a partenerei mele de viață, care întâmplător e funcționar public. Voi vinde casa”.