Ioana-Cuzino.net

Un medic neurochirurg trage un semnal de alarmă: „Dormiţi fără telefonul mobil în apropiere”

Creierul uman are nevoie de odihnă mai mult decât orice, iar asta nu este un secret. Totuși, de funcționarea corespunzătoare a acestui organ vital ține și felul în care îl stimulăm. Tehnologia joacă un rol extrem de important în această ecuație. Medicul neurolog Alexandru Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă pentru toate persoanele care obișnuiesc să se odihnească cu telefonul mobil în apropierea capului.

Un medic neurochirurg trage un semnal de alarmă: „Dormiţi fără telefonul mobil în apropiere”
Într-un interviu pentru Libertatea, Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea. a vorbit despre modul în care creierul uman ar trebui stimulat, dar și despre ce ar trebui să evităm dacă ne dorim să avem o gândire sănătoasă.

”Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate. Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier.

Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Totodată, medicul recomandă să evităm utilizarea telefonului mobil înainte de somn și să nu îl ținem aproape de cap când ne odihnim. Dimineața, el recomandă să mâncăm cumpătat și să ascultăm muzică frumoasă, care ne destinde.

Medicul recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere. „Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul. Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curăţirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă”, a mai recomandat specialistul, potrivit sursei citate.