Ioana-Cuzino.net

Un belgian a vandut tot si s-a mutat in Romania dintr-un motiv incredibil. De ce a luat aceasta decizie

Un belgian a decis in urma cu cinci ani sa vanda tot si sa se mute definitiv in Romania. Thierry Lambin, in varsta de 56 de ani, a ales satul Habud, comuna Sirna, Prahova. Pana sa ia aceasta decizie era consultant si traia in Bruxelles.

”Cand m-am intors din Romania m-am dus direct la notar si i-am spus ca vand tot ca sa ma mut din Belgia. Cand i-am spus ca nu plec in alte tari occidentale, precum Franta sau Germania, ci in Romania, m-a intrebat daca nu cumva am innebunit? Imi place natura, linistea, aerul curat, oamenii simpli, mancarea sanatoasa.

Nu m-as mai intoarce pentru nimic in lume in Europa Occidentala, care, din punctul meu de vedere, este pierduta. In Romania, de exemplu, nu ma tem de atentate teroriste” a povestit, pentru observatorulph.ro, Thierry Lambin.

A inceput un proiect social

De curand, Thierry a inceput un proiect social care va avea un impact deosebit in comunitate: refacerea, din resurse proprii, a dispensarului satesc inchisacum multi ani din lipsa de fonduri si personal medical.

”La noi in sat majoritatea locuitorilor sunt batrani, pentru ca cei tineri au plecat la munca in strainatate. Cel mai apropiat medic este in Sirna, la 5 km departare. Am vorbit cu primarul si viceprimarul despre proiectul meu si au fost de acord cu el. Stiu ca este mult de munca, dar o fac cu placere ca sa-mi ajut semenii la care tin foarte mult!”, marturiseste belgianul care se considera deja roman si se mandreste cu asta.