Ioana-Cuzino.net

Ultima ora! Veste importanta despre pensii. Premierul Ludovic Orban a făcut anuntul

Premierul Ludovic Orban sustine ca a alocat 2 miliarde de lei in plus la rectificarea bugetara pentru ca pensiile sa fie platite la timp. Mai mult, Ludovic Orban a explicat si cate dosare de pensie vor fi recalculate. In plus, premierul anunta si ca in 2020 nu ar exista riscul unei crize financiare.

„Guvernul anterior a mintit. A mintit in privinta veniturilor si a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Daca nu faceam rectificare bugetara ei n-au prevazut bani pentru pensii.

Nu aveam toti banii pentru plata pensiilor pana la finele anului. De cand a preluat conducerea ministerului Violeta Alexandru a accelerat si recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste doua miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii„, a declarat premierul pentru rtv.net.

Despre o posibila criza financiara anul viitor, Ludovic Orban spune ca sub nici o forma aceasta nu va avea loc. „Sub nicio forma, sper ca masurile noastre, chiar daca nu imediat, ci pe termen mediu, sa dea nastere la o dezvoltare economica, o consolidare a cresterii economice, asezare pe piloni mai stabili„, a mai spus Orban.

Loading...
Loading...