Ioana-Cuzino.net

ULTIMA ORA: Klaus Iohannis, anunt important in ancheta din Caracal

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Banila din functia de procuror-sef al DIICOT, pe fondul gestionarii anchetei din Caracal. Seful statului condamna modul in care a fost tratata familia Melencu.

Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Felix Banila, seful DIICOT

“Astazi nu ma refer doar la Guvern, ma refer si la conducerea DIICOT. Doar ca sub conducerea domnului Banila acest lucru nu s-a intamplat, iar ancheta continua sa genereze semne de intrebare majore. Modul ridica suspiciuni, iar o astfel de abordare nu poate duce decat la rezultate proaste. Asadar, ii cer domnului Felix Banila procuror-sef la DIICOT sa isi inainte imediat demisia din functia de procuror sef al DIICOT. E nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza aceasta institutie”, a afirmat Klaus Iohannis in cadrul unei declaratii de presa sustinuta astazi la Palatul Cotroceni.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri jandarmii pentru a pune in executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a lesinat in timp ce se certa cu jandarmii si a fost nevoie de interventia unei ambulante. Ulterior, Felix Banila a declarat pentru MEDIAFAX ca jandarmii prezenti la casa familiei Melencu au incercat sa poarte un dialog civilizat pentru a pune in aplicare mandatul de aducere.