Ioana-Cuzino.net

ULTIMA ORĂ! Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie!

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor copiilor cu rată inflației.

Alocațiile copiilor au fost majorate
Proiectul de lege a fost adoptat pe dată de 15 octombrie 2019 și vizează completarea Art. 3 alin.(1) din Legea nr.61/1993. În acest sens se dorea introducerea unei norme în ceea ce privește majorarea valorii pe care o are alocația copiilor, raportată la indicele anual de inflație. În acest mod, cuantumul acesteia se va menține la aceeași valoare de piață.

„Cuantumul alocației de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rată medie anuală a inflației, începând cu dată de 1 ianuarie 2020”, prevede proiectul de lege.

Hotărârea în ceea ce privește creșterea alocațiilor va intră în vigoare odată cu anul 2020. Proiectul a fost unul inițiat de mai mulți parlamentari PNL și a fost respins o dată, de către Senat, potrivit Agerpres. Puterea de decizie a fost de partea Camerei Deputaților, pentru că proiectul a fost în cele din urmă acceptat și va intră în vigoare la debutul lui 2020.

Proiectul a fost votat în unanimitate, în Parlament, fiind inițiat de către deputatul Robert Sighiartau. „A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere”, a transmis deputatul PNL.