Ioana-Cuzino.net

Toata lumea il cunoaste pe Mircea Dinescu! Dar stii cum arata sotia lui, Masa? ”Relatia noastra e foarte speciala, poate pentru ca venim din lumi extrem de diferite” Cei doi sunt casatoriti de mai bine de 35 de ani

Mașa Dinescu, soția lui Mircea Dinescu, a murit. Avea 58 de ani și s-a stins din cauza bolii.

Masa Dinescu este o femeie discreta, care nu participa la evenimente mondene si careia, se pare, ca nu-i place sa iasa in evidenta. Ea isi petrece mare parte din timp la Cetate, acolo unde familia Dinescu are o mare proprietate si unde organizeaza mai multe evenimente culturale, ea fiind adevarata gazda a manifestarilor culturale de la Port Cetate. Insa si atunci putine sunt imaginile in care Masa Dinescu apare si acelea sunt, de cele mai multe ori, instantanee.
Intre sutele de imagini care au aparut in acest an de la Divan Film, festivalul cinematografic ce se desfasoara in fiecare vara la Port Cultural Cetate, exista si cateva poze si cu Masa Dinescu.

Mircea Dinescu, intr-unul din putinele sale interviuri in care vorbeste despre sotia sa, a marturisit ca ii leaga o poveste de dragoste ca-n filme.

Mircea Dinescu, jefuit! Opt persoane au fost retinute in acest dosar!
”Relatia noastră e foarte speciala, poate pentru ca venim din lumi extrem de diferite. Masa provine dintr-o familie de intelectuali de varf. Tatal ei, profesor de literatura rusa, specialist in Dostoievski, iar mama, au-toare de carti despre Eminescu, Puskin, Lermontov”, a declarat poetul intr-un interviu pentru revista Formula As.

Mircea Dinescu şi-a cunoscut viitoarea sotie cand avea 30 de ani, vazuse multe si era hotarat sa se aseze la casa lui. ”Implinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenta de 11 ani intre noi. A fost fascinatie reciproca: ea, mult mai timida si mai cuminte decat mine, o fata gratioasa, care canta la pian, facuse balet si voia sa dea la Arhitectura. Eu: un derbedeu, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit si voiam sa trag la o laguna. Am gasit in ea un port linistit”, a marturisit Dinescu.