Ioana-Cuzino.net

Soţia lui Gheorghe Dincă

Procurorii DIICOT au făcut mai multe audieri în urma plângerii penale făcute pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă. Însă nicio mărturie nu indică o complicitate a Elenei Dincă cu soţul ei, informează România TV.

Anunţul că Elena Dincă este cercetată pentru complicitate la omor, într-un dosar penal in rem, a fost făcut de fostul şef al DIICOT, Felix Bănilă, încă din septembrie. Dosarul a fost deschis după ce mama Luizei a depus o plângere în acest sens.

Procurorii au chemat-o la audieri atât pe soţia lui Gheorghe Dinca, dar şi pe copiii lui. Au existat suspiciuni că soţia lui Gheorghe Dinca a distrus probe importante din casa de la Caracal unde se presupune că au fost dus Alexandra şi Luiza. Surse din ancheta au spus chiar că Elena Dincă s-ar fi aflat acasă, în momentul în care Luiza fusese răpită.

Elena Dincă a declarat că a venit în Caracal, l-a vizitat pe soţul ei, înainte de Paşte, când a făcut de altfel şi curăţenie generală. De aici şi suspiciunile că ar fi complice la presupusele crime.
Apoi, au existat martori care au fost audiaţi şi care au susţinut că familia lui Dincă este implicată într-o reţea de trafic de persoane.

Surse din anchetă spun însă că dosarul este la un pas de clasare. Procurorii nu ar fi găsit piste care să o lege pe Elena Dincă de dispariţia fetelor. Cel mai probabil, dosarul va fi clasat.

Între timp, Gheorghe Dincă rămâne după gratii, iar astăzi ar putea primi vizita soţiei sale la penitenciar. Pentru că în ultima vreme a tot avut probleme de sănătate, medicii i-au prescris tratament şi regim lui Gheorghe Dincă. Gheorghe Dincă le-a dat indicaţii clare celor din familie să nu îl viziteze. Pentru că are nevoie de regim, soţia i-a pregătit un pachet special, cu mâncare de regim. De când a fost încarcerat, Gheorghe Dincă a acumulat kilogram după kilogram, iar asta îi afectează sănătatea. Colesterolul a crescut, iar acesta a decis că trebuie să slăbească.

Tot în arest, Dinca primeşte și medicamente recomandate de medicul psihiatric după ce a mărturisit medicilor din închisoare că, înainte de a fi capturat, a întrerupt tratamentul timp de câteva luni.