Ioana-Cuzino.net

Salariul lui Klaus Iohannis a fost inghetat! Reactia ferma a presedintelui

Salariul presedintelui Klaus Iohannis a fost inghetat! Culmea, seful statului spune ca i se pare ”potrivit” sa se intample lucrul acesta pentru ca politicienii de la nivel inalt trebuie sa fie primii care dau semnalul ca ”nu toata lumea poate sa beneficieze tot timpul de cresteri salariale”.

Salariul presedintelui Klaus Iohannis a fost inghetat!

Mai mult de atat, Iohannis a spus ca elaborarea si aprobarea bugetului reprezinta cea mai importanta actiune politica a guvernului din acest decembrie. De altfel, presedintele a si anuntat ca a avut deja o discutie despre bugetul pentru 2020 cu premierul Ludovic Orban si ministrul Finantelor Publice.

”Mi se pare un lucru potrivit. Daca vrem sa fim politicieni responsabili, trebuie noi, care suntem in capul piramidei, sa fim primii care dam semnalul ca intelegem ca nu toata lumea poate sa beneficieze tot timpul de cresteri salariale.

Loading...

Reactia ferma a presedintelui

Si este un moment potrivit pentru a arata ca orice crestere salariala, oricat de mult dorita ar fi, trebuie sa fie si oportuna. Am incurajat sa mearga mai departe cu aceasta masura propusa

Cred ca este clar pentru toata lumea ca elaborarea si aprobarea bugetului pentru anul viitor reprezinta cea mai importanta actiune politica a guvernului din acest an din acest decembrie”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis crede ca este nevoie de ”un mix” de masuri pentru reducerea deficitului. ”Este clar ca acele guverne esuate pesediste au exagerat, masuri care au fost luate pe picior, fara o analiza serioasa si acum guvernul liberal trebuie sa vina si cu o atitudine foarte responsabila.

Evident, toata lumea isi doreste sa creasca salariile, sa creasca pensiile, dar in acelasi timp trebuie sa avem in vedere si limitarea bugetului. Nu putem sa pornim de la premiza ca bugetul este oricat de mare ne dorim.

Si atunci am incurajat sa vina cu niste masuri, pe de o parte, de incurajare a cresterii economice care va permite cheltuieli mai mari, dar in acelasi timp pentru anul 2020 care trebuie sa fie anularea echilibrarii bugetare trebuie gasita o metoda pentru a reduce cheltuiala.

Redusa acolo unde poate fi redusa fara a se apropia de buzunarul romanului care inca nu isi permite cat isi doreste”, a adaugat Klaus Iohannis chestionat despre anul 2020, potrivit fanatik.ro

Loading...