Ioana-Cuzino.net

S-a decis. Fratele Elodiei Ghinescu, condamnat la inchisoare

Profesor de religie in Zarnesti, Robert Ghinescu, fratele Elodiei, a avut recent un mare necaz cu politia.

Robert Ghinescu este fratele Elodiei Ghinescu, celebra avocata despre care instanta a decis ca a fost omorata de sotul ei, politistul Cristian Cioaca, in ciuda faptului ca inca nu a fost gasit cadavrul femeii. In 2013, Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu, disparuta de acasa in seara zilei de 29 august 2007. In noiembrie 2011, avocata a fost declarata oficial moarta, tocmai pentru ca procesul lui Cioaca sa poata inainta.

Fratele Elodiei, Robert Ghinescu, a fost si el implicat in procesul lui Cioaca, din postura de martor. Profesor de religie la un liceu din Zarnesti (judetul Brasov), Robert se ocupa de pensiunea familiei din Candesti (judetul Arges), introdusa in circuitul turistic dupa o ampla renovare.

Fratele Elodiei Ghinescu a pierdut si recursul si ramane condamnat la inchisoare

Din pacate pentru Robert, acesta a fost condamnat anul trecut la inchisoare pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, dupa un diferend cu politia. Spre norocul lui, Ghinescu a primit pedeapsa cu suspendare, dar fratele Elodiei va face un an de inchisoare daca in termenul de supraveghere de 2 ani incalca masurile de supraveghere dispuse de instanta sau calca iar stramb, in alt dosar, in raport cu legea. Robert a facut recurs la hotararea initiala a judecatorilor, dar a pierdut si ultima cale de atac in dosar, asa ca va trebui sa fie foarte atent cu respectarea legii, cel putin in intervalul imediat urmator.