Ioana-Cuzino.net

România, lovită de un val de aer polar ce aduce temperaturi sub zero grade. Zonele afectate

Un val de aer polar a pus stăpânire pe România, iar veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Vremea continuă să se răcească, iar în mai multe zone din țară se vor înregistra precipitații, fie ploi abundente, fie lapoviță și ninsoare.

Conform Administrației Naționale de meteorologie, valul de aer polar care a pătruns în țara noastră miercuri după amiază va continua să determine scăderea temperaturilor din termometre.

Așadar, potrivit ANM, va ploua în sudul ţării, local în est şi în centru şi pe suprafeţe mai mici în rest. În Carpaţii Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane, iar pe arii mai restrânse şi în Moldova, estul Transilvaniei şi zona deluroasă a Munteniei, vor fi precipitaţii mixte şi posibil polei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2…0 grade în Moldova şi 13…14 grade în Banat şi Crişana. Şi în Capitală, vremea se va menţine închisă şi va răci semnificativ. Va ploua şi vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor atinge 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade.

Ploile vor continua să-și facă simțită prezența și sâmbătă, când se vor înregistra precipitații slabe, în special în zone din sudul și sud-estul țării. În zonele înalte de munte, trecător vor mai fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât cele din ziua precedentă, se vor încadra între 3 grade în nord-est şi 15 grade în vest, iar cele minime în general între -1 şi 9 grade. Spre sfârşitul intervalului izolat, se va semnala ceaţă.

De cealaltă parte, în București, cerul va fi noros şi temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.