Ioana-Cuzino.net

Rodica Popescu Bitănescu, reacţie sfâşietoare după moartea Tamarei Buciuceanu: „Este un drum greu”

Lumea teatrului românesc este în doliu! Tamara Buciuceanu a murit, după ce timp de două săptămâni, a fost internată în spital. Medicii au făcut eforturi supraomeneşti, dar în ciuda acestora, marea actriţă a piedut lupta cu moartea, lăsând în urmă o multitudine de oameni îndureraţi. Printre cei afectaţi de tragica veste se află şi Rodica Popescu Bitănescu.

Rodica Popescu Bitănescu i-a fost atât colegă de breaslă, cât şi prietenă celei supranumite Doamna Comediei Româneşti. În cadrul unei intervenţii telefonice, pentru Antena 3, celebra actriţă a mărturisit că este extrem de afectată de pierderea acesteia. Mai mult de atât, actriţa şi-a prezentat aprecierea pentru faptul că a ştiut când să se retragă din lumea teatrului, chiar dacă i-a fost foarte greu să se despartă de industria în care a activat decenii la rând.

A fost şi este un unicat. O actriţă mai mare decât ea să facă personaje, divertiesment. Ea a mers toate spectacolele pe grotesc, fără să aibă pic de vulgaritate. Este o pierdere enormă pentru teatrul românesc. Am văzut-o în ultimul spectacol când împlinise 85 de ani, atunci a fost ultimul spectacol. De 5 ani nu a mai urcat pe scenă, a simţit că nu mai poate să fie în forţă, că nu mai poate să ţină minte bine textele. Este o trabă grea pentru un actor să nu mai apară pe scenă, iar ea s-a controlat şi nu a mai apărut. Toată admiraţia mea pentru ea. O duceam mereu cu maşina şi mereu simţea nevoia să îmi dea un cadou, un borcan cu cireşe, se simţea şi cu toate colegele era la fel. Îi plăcea sa facă cadouri. O foarte bună parteneră, dar foarte drastică. Era foarte pretenţioasă şi dacă vreți era şi orgolioasă. Iubea şi respecta publicul, de aceea toate generaţiile vor fi cu ea şi va trăi cu şi prin noi. Nu va muri niciodată. Dumnezeu să o odihnească acolo unde este, pentru că este un drum greu. Cred că este faorte greu pasul ăsta şi întotdeauna o să mă gândesc cu mare admiraţie la Tamara Buciuceanu Botez.” a spus Rodica Popescu Bitănescu, pentru Antena 3.