Ioana-Cuzino.net

Puţini ştiu ce poreclă avea Mihai Constantinescu în copilărie:

Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă, după ce suferise un stop cardiorespirator, care l-a ţinut conectat la aparate timp de cinci luni. Zilele aceastea, întreaga Românie este în doliu şi va rămâne în memoria colectivă ca un compozitor de excepție și un cântăreț îndrăgit, ale cărui melodii au fost fredonate, de-a lungul timpului, de milioane de ascultători.

Unul dintre foştii lui colegi, dar şi un bun prieten, Marian Ioniţă, a vorbit despre Mihai Constantinescu, amintindu-şi cu nostalgie de perioada când erau la şcoală şi a dezvăluit care era porecla regretatului artist.

”Am fost colegi din clasa întâi până la sfârșitul liceului. Stăteam foarte aproape, așa că dimineața treceam să-l iau la școală. În clasa a VII-a am mers amândoi la liceu, la Sf. Iosif, lângă Catedrala Catolică, iar din clasa a IX-a eu m-am dus la Uman, iar el la Real, pentru că era mai deștept. Porecla lui era Ţaie. A venit cu ea de acasă. Cred că sora lui nu putea să spună Mihăiță și i-a zis așa. Noi, cei mai apropiați, așa îi spuneam. Am organizat prima oară când s-au făcut 20 de ani de la absolvire, apoi mai des. Dacă nu reușea să ajungă, Mihăiță ne trimitea o telegramă chiar în ziua întâlnirii, ca să-și ceară scuze că n-a ajuns și să ne ureze petrecere frumoasă. Ultima oară ne-a întâlnit acum o lună și jumătate. Ne-am gândit cu toții la Mihăiță”, spune fostul coleg al lui Mihai Constantinescu, Marian Ioniță, fost arbitru de caiac-canoe, pentru Click.ro.

Mihai Constantinescu a murit marţi, 29 octombrie 2019

Cântărețul Mihai Constantinescu s-a stins din viață, după mai bine de cinci luni în care medicii au încercat din răsputeri să-l repună pe picioare. Artistul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, chiar de către soția sa, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă. În spital, Mihai Constantinescu a mai suferit încă două stopuri cardiace, intrând în moarte cerebrală. Din nefericire, medicii s-au declarat, într-un final, neputincioși.

În vârstă de 73 de ani și având antecedente medicale cardiace severe, Mihai Constantinescu rămâne în memoria tuturor celor care au iubit și iubesc muzica ușoară ca un mare artist, compozitor talentat și personalitate incontestabilă. Înainte de suferi primul stop cardiac, cântăreţul Mihai Constantinescu şi-a anulat mai multe concerte, tot din cauza unor probleme de sănătate. În luna martie a acestui an, artistul a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă.