Ioana-Cuzino.net

Prognoza meteo pentru intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie. Se întorc ploile

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Chiar dacă în aceste zile ne putem bucura de vreme neobișnuit de caldă, în scurt timp, temperaturile vor suferi scăderi bruște și semnificative, favorizând astfel apariția ploilor.

Ultimele zile ale lunii octombrie aduc ploi și temperaturi scăzute

Mai concret, până sâmbătă, 26 octombrie, mercurul din termometre va indica în cea mai mare parte a țării valori cu mult mai ridicate în comparație cu normalul acestei perioade, mai ales pe timpul zilei. AStfel, maximele vor ajunge până la pragul de 26 grade Celsius, fără șanse ca precipitațiile să-și facă apariția. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, urmând ca valorile termice să scadă, în medie, de la 23 de grade, pe 27 octombrie, spre 11 grade în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, când vor ajunge sub pragul specific intervalului prognozat.

Astfel, începând cu data de duminică, 27 octombrie, trebuie să uităm de temperaturile din ultimele zile, pentru că ne așteaptă o scădere semnificativă, până la valori cuprinse, în medie, între 10 și 12 grade Celsius. Totodată, în primele zile ale lunii noiembrie, mercurul din termometre va scădea treptat, până la pragul de 3 grade Celsius, neobișnuit pentru perioada în care ne aflăm. Mai mult decât atât, este foarte probabil ca ploile să-și facă din nou apariția, pe arii restrânse putând fi însoțite chiar de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Loading...

Vortexul polar anunță cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

În ceea ce privește sezonul rece care se apropie cu pași repezi, vom avea parte de ninsori abundente, ger și viscol, ca urmare a unui vortex polar despre care meteorologii susțin că va aduce pe întregul continent european una dintre cele mai geroase ierni din ultimii 30 de ani. În plus, pe fondul verii călduroase din Antarctica și toamnei friguroase din Siberia, nu este exclus ca iarna intensă să se prelungească până prin luna martie.

Loading...