Ioana-Cuzino.net

PROGNOZA METEO a iernii. VORTEXUL POLAR aduce ninsori abundente, ger şi viscol

PROGNOZA METEO a iernii. Elena Mateescu, director general al ANM a vorbit, în cadrul dezbaterii „Schimbările climatice și impactul în economie”, despre schimbările care se vor produce în România în următoarele decenii, atât din punctul de vedere al temperaturilor, cât şi al precipitaţiilor. În ceea ce priveşte iarna, detalii vor putea fi spuse în noiembrie, dar meteorlogogii europeni deja susţină că iarna 2019-2020 va fi una dintre cele mai grele din ultimele decenii.

Prognoza meteo iarnă. Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă.

Totuși, iarna 2019 își va intra în drepturi în luna decembrie, încă de la început. Reamintim că, despre iarna anului trecut s-a discutat mult, ca fiind una dintre cele mai grele din ultimii ani:

”La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puţin în Europa Centrală şi de Est, să fie uşor mai caldă decât ar fi firesc. E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reţinere pentru că această circulaţie la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă”, a adăugat directorul ANM, la acea vreme.

PROGNOZA METEO S-A SCHIMBAT. Iarna vine mai devreme în ţara noastră. Când vin primele ninsori consistente

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urnează va fi mai grea decât cea din 2018.