Ioana-Cuzino.net

Prima declarație a Anastasiei

ndrăgitul artist Mihai Constantinescu s-a stins din viață în seara de marți, 29 octombrie. Cântărețul a dus o luptă lungă după ce a suferit un stop cardio respirator în luna mai și a fost internat la Spitalul Floreasca din București.

El s-a stins pe patul de spital. Acestă veste vine după ce veștile de acum câteva zile erau îmbucurătoare. Atunci, soția lui Mihai Constantinescu era optimistă în privința stării de sănătate a artistului. Un gest al acestuia a încurajat-o și a facut-o fericită pe Simona, soția lui Mihai Constantinescu.

Mihai Constantinescu, celebru în toată lumea cu melodiile sale

Mihai Constantinescu a fost un cântăreț român de muzică ușoară. În 1975, melodia sa ”Am visat” (interpretă Corina Chiriac), a obținut Premiul III la Festivalul Șlagărelor de la Dresda, iar cântecul ”I.E.F.S ura!”, locul I la festivalul ”Șlagăre în devenire” (1981), iar turneleele sale internaționale au fost, cu toatele, de succes. Poate piesa cea mai cunoscută a lui Mihai Constantinescu rămâne ”O lume minunată”. În 1979, Mihai Constantinescu fusese invitat să cânte la un spectacol, cu ocazia sărbătoririi Anului Internațional al Copiilor.

”Nu aveam pregătit un cântec pentru eveniment. Aveam melodia, o făcusem și nu mă gândisem nicio secundă să scriu un text cu așa ceva. Atunci nu stăteam foarte departe de Sala Polivalentă și îndreptându-mă, de la repetiții, spre casă, mă tot gândeam — deja îmi intrase ideea în cap — ce să spun, cum să spun, ce cuvinte să folosesc ca să fie bine. Și pe drum atâta am spus și mi-am zis să nu uit până acasă: ‘E o lume minunată, în care veți găsi… numai copii’. Când am ajuns acasă exact asta mi-a rămas în minte. Am luat chitara, am cântat melodia, s-a potrivit ce făcusem pe drum”, povestește Mihai Constantinescu într-un interviu. Din bogatul său repertoriu amintim piesele: ”Un zâmbet, o floare”, ”Hai să cântăm”, ”Hei copilărie”, ”Noi vrem iubire”, ”Vino pe strada mea”, ”Vacanță”, ”Un simplu om”, ”Sus în deal”, ”Pisicuța”, ”Iubiți și câinii vagabonzi”.

În anii ’90 a format un cuplu muzical de succes cu Anastasia Lazariuc. Tot în anii ’90 prezenta, împreună cu Anca Țurcașiu, emisiunea pentru copii ”Ba da, ba nu!”, în care s-au lansat mulți dintre copiii care azi au devenit nume cunoscute în muzică sau teatru/film, printre care Andreea Bălan sau Adela Popescu.

Prima reacție a Anastasiei Lazariuc

”Sunt șocată! Nu îmi vine să cred, nici nu știu dacă e adevărat…. A fost un om deosebit, un prieten bun, un coleg… Nu știu ce să vă spun…”, a spus Anastazia Lazariuc, cu tristețe.