Ioana-Cuzino.net

ATENTIE SOFERI…. Ce modificari din Codul Rutier vor intra in vigoare chiar de azi

Politia Romana a facut un anunt pe retelele de socializare, in care informeaza internautii de modificarile din Codul Rutier, care vor intra in vigoare de sambata. Telefonul tinut in mana de catre soferii aflati la volan este acum aspru pedepsit, dupa introducerea unei noi legislatii. Pe langa amenda, conducatorii auto vor ramane fara permis timp de 60 de zile.

„La ultimele postari despre interzicerea utilizarii telefonului mobil cand conduceti sau chiar tinerea in mana al dispozitivului, majoritatea dintre voi ati inteles ca nu mai aveti voie sa folositi nici navigatia…

1. Uite ca se poate! Cum? Suport telefon pentru masina.
2. Pai nu am voie sa il butonez!

Sofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!
3. Si cand sunt singur in masina?
Inainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta.

Loading...

Deci se poate? #PolitiaRomana”, este mesajul postat pe pagina oficiala de Facebook a Politiei Romane.

Internautii sunt impartiti in doua tabere, unii sunt pro, altii sunt contra a ceea ce a postat Politia Romana. “Fratele meu a fost amendat in Germania ca a vorbit la telefon, asa ca trebuie sa respectam legea ,dar si Politia sa nu vorbeasca la telefon. Unul pentru totii si toti pentru unu, sa fim mai buni uni cu altii. Va doresc drumuri bune la toata lumea !!!/ Este putin absurd ceea ce solicitati dumneavoastra. Eu cred ca in primul rand Politia Romana ar trebui sa acorde permisele de conducere in urma unui examen corect, in urma unei examinari corecte si obiective. Scoala de soferi se face complet gresit in ultimii ani.

Cursantii adopta pozitii nefiresti la volan, stau cu pieptul in volan fara posibilitatea de a tine corect volanul si de a-l manevra. Parcarile laterale si gararile sunt executate incorect. Semnalizarea nu este folosita intotdeauna corespunzator, se semnalizeaza tarziu sau deloc. Instructorii auto sar la bataie in trafic daca le atragi atentia. Exemplele pot continua insa ma opresc aici.

Folosirea dispozitivelor GPS (Waze) si a celor de taxi sau ridesharing sunt ultimele probleme din trafic ce pot sau nu cauza accidente. Consider ca daca ai o pregatire corecta, daca scoala de soferi a fost absolvita “pe bune” si ai un pic de experienta nu ar trebui sa ai probleme in a folosi waze-ul… Problema noastra este ca intotdeauna am incercat sa eliminam efectul fara a gasi cauza si a o remedia…“, sunt doar cateva dintre comentariile aparute la postare.

Loading...