Ioana-Cuzino.net

O româncă riscă să-şi piardă copilul. Un judecător din România decide să fie trimis în Anglia, la tatăl care nu l-a recunoscut

O tânără din Focşani trece printr-un coşmar în încercarea de a-şi păstra băieţelul de doi ani, pe care îl are cu un cetăţean britanic. Iniţial, bărbatul nu şi-a recunoscut copilul şi, până acum, nu a plătit deloc pensie alimentară, deşi instanţa britanică i-a cerut asta. Acum, acesta a acuzat-o pe româncă de răpire internaţională şi cere în instanţele din România să îi fie încredinţat copilul, conform libertatea.ro.

O româncă se luptă în instanţă cu fostul iubitul, cetăţean britanic, pentru custodia copilului pe care îl au împreună, arată libertatea.ro.
Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis ca băieţelul să ajungă la tatăl din Marea Britanie, cu care nu a locuit niciodată. Decizia nu este definitivă şi avocaţii Dianei, mama băieţelului, au contestat-o, dar spun că tot nu se pot dezmetici după hotărârea instanţei.

În aprilie 2019, fostul său iubit i-a făcut plângere, la o altă instanţă din România, pentru răpire internaţională de copii. Dosarul s-a judecat şi, în două luni de la înregistrare, instanţa s-a şi pronunţat, admiţând cererea tatălui copilului. Ea spune că în decizia Tribunalului Bucureşti se vorbeşte de interesul superior al copilului, dar nu se ţine cont de faptul că, de când s-a născut, băieţelul nu a stat decât cu mama, iar tatăl acestuia nu spune unde va sta cu el în Anglia. „E în interesul suprem al copilului când n-a locuit niciodată cu tatăl şi a fost numai la mine? Şi să-l trimită în Anglia unde nu a fost dată nicio adresă…”, spune cu durere tânăra.

Avocaţii Dianei sunt decişi să meargă până la CEDO, dacă instanţele din România nu îi vor da tinerei câştig de cauză.