Ioana-Cuzino.net

O familie din Braila a pus bazele unei afaceri inedite, despre care se stiu foarte putine lucruri in Romania. “Am inceput din curiozitate…” Acum produc 20.000 de bucati anual si vand atat in tara, cat si in strainatate

Mihaela Arion, alaturi de familia ei, produce peste 20 000 de bureti lufa anual, pe un teren din judetul Braila. Ideea i-a venit intamplator si a invatat de una singura cum sa cultive bureti lufa. Spera sa convinga cat mai multi romani sa foloseasca, pentru igiena personala, bureti naturali in locul celor din plastic.

Mihaela Arion a terminat la inceputul anilor 1990 Facultatea de Mecanica, dar, imediat dupa Revolutie, cand fabricile se inchideau una dupa cealalta, diploma de inginer s-a dovedit total nefolositoare, asa ca a trebuit sa-si reconsidere intreaga orientare profesionala. A lucrat numai in mediul privat atat ca angajat, cat si ca antreprenor si a incercat, indiferent de munca pe care a trebuit s-o faca, in primul rand sa invete cum sa faca lucrurile cat mai bine. Peste buretele lufa a dat din intamplare, fara sa stie ca-i va ocupa viata in deceniile urmatoare. Iata povestea ei, pe scurt, in continuare. Iar daca vreti sa aflati mai multe, urmariti contul Bureti Naturali pe Facebook.