Ioana-Cuzino.net

Nu mai are loc in localurile de pe litoral, dar a gasit alte variante sa isi castige banii. Ce a ajuns sa faca Gabriel Dorobantu

Candva la mare cautare pentru spectacolele sustinute vara la malul marii, artistii din “vechea garda” nu mai au loc la terasele de pe Litoral. Gabriel Dorobantu, unul dintre interpretii ale caror slagare nu se mai aud, de ani buni, in Mamaia, Eforie, Neptun sau Olimp, spune ca s-a reorientat pentru castiguri estivale catre provincie sau catre strainatate.

Artistii vechii generatii care au concerte pe Litoral pot fi numarati pe degete. Putini au mai prins contracte cu cate un local, iar cei mai multi duc dorul spectacolelor de la malul marii, in mare voga pe vremuri.

Gabriel Dorobantu, de pilda, nu mai canta de ani buni ”Hai vino iar in gara noastra mica” pentru romanii care-si petrec vacanta la malul Marii Negre. A trebuie sa-si caute alta sursa de venit peste vara si s-a reorientat catre provincie, de unde-i vin constant cereri de spectacole, si catre strainatate, romanii din diaspora, nostalgici, solicitandu-i cu entuziam prezenta in concerte.

”Eu nu mai merg de vreo zece ani pe Litoral, dar am de lucru in strainatate si voi raspunde tuturor invitatiilor care-mi vin de acolo”, a declarat pentru Libertatea solistul de 66 de ani.

Loading...

Are si o colaborare cu Teatrul de Revista
Dorobantu mai castiga si de pe urma colaborarii cu Teatrul de Revista Constantin Tanase, fapt ce-i aduce si o mare satisfactie sufleteasca:
”Au fost ani de turneu, momente minunate petrecute pe scena alaturi de mari artisti. Pe vremuri, urmaream din culise, fermecat, jocurile cuplului Stela-Arsinel, fascinat fiind de dorinta lor de a bucura publicul. Mi-a placut mult disciplina lor, ironia lui Arsinel. Niciodata nu stiai de unde sa-l apuci, daca glumeste sau nu, cand iti propune ceva. Mereu am comunicat insa foarte bine. Pe vremuri, eram cumparator de bilete si nu mi-am imaginat ca voi juca alaturi de ei – eu cantand, ei spunand proza”.

Loading...