Ioana-Cuzino.net

Noul ministru al Muncii, anunt de ULTIMA ORA !

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre plata pensiilor și salariilor, după ce PNL a fost acuzat de către fosta guvernare că vrea să schimbe legile care prevăd majorările. Alexandru a dat asigurări în această dimineață că nu se vor tăia din banii românilor, la intrarea în clădirea ministerului.

În legătură cu salariul minim pe economie, ministrul Muncii a spus că va discuta cu partenerii sociali, nedorind să spună dacă se va menține cota unică de impozitare ori se va adopta o impozitare progresivă.
Alexandru a mai spus că PSD a lăsat un deficit ”îngrijorător” în bugetul de pensii, dar chiar și așa nu vor exista tăieri. Noul ministru va evalua azi situația de la minister, iar apoi va prezenta publicului primele concluzii privind soarta pensionarilor.

Alexandru: „Va exista o reducere a structurii ministerului”

„Să știe lumea din sursă sigură că nu se taie pensii și salarii”, este declarația făcută de Alexandru în prima ei zi de muncă. „Apreciez eforturile celor care au afaceri în România, îi respect şi stau la masă cu ei ca să găsesc o soluţie corectă, posibil de pus în practică. Voi lua o decizie după această serie de discuţii”, a mai spus ministrul.
„Va exista o reducere a structurii ministerului, o suplețe. Voi deschide o serie de discuții cu un orizont de timp foarte apropiat, cu partenerii sociali. Vrem să avem un mod de calcul corect al salariului minim”, a mai spus liberala pentru Digi 24.