Ioana-Cuzino.net

ANM ANUNȚĂ UN NOIEMBRIE ISTORIC ÎN ROMÂNIA

Administrația Națională de Meteorologie anunță o lună noiembrie suprinzătoare din punct de vedere atmosferic. Specialiștii preconizează o lună ”istorică”, iar informațiile referitoare la temperatura medie a aerului și cantitățile de precipitații au fost prezentate într-un comunicat al administrației.
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general deficitar.

În intervalul 11.11.2019 – 18.11.2029, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării, dar și ușor deficitare în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

În intervalul 18.11.2019 – 25.11.2019, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în sud-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal al perioadei.

În intervalul 25.11.2019 – 02.12.2019, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.