Ioana-Cuzino.net

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre plata pensiilor:

Ministrul Muncii vine cu noi precizări în scandalul legat de plata pensiilor, după ce Lia Olguța Vasilescu, fosta deținătoare a acestui portofoliu în timpul Guvernului Vioricăi Dăncilă a dat de înțeles că Poșta Română va intra cât mai curând în faliment, făcând ca o mulțime de români să nu-și mai primească banii. Violeta Alexandru s-a prezentat la conferința de presă desfășurată miercuri, 20 noiembrie la Palatul Victoria cu o foaie pe care sta scris un mesaj cât se poate de clar: „Nu tăiem pensii. Nu tăiem salarii” și pe care a sprijinit-o de microfon.
Anunțul ministrului Muncii despre plata pensiilor

„Toate pensiile se plătesc la timp. As vrea să opresc manipularea din spaţiul public: toate pensiile şi toate salariile se plătesc la timp şi nu vor scădea. Sunt în această funcţie pentru a mă asigura că legea este respectată”, a dat asigurări oficialul, precizând, totodată, că a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii Publice și ai Companiei Naționale “Poșta Română” S.A. Ministrul susține că nu va ezita să aleagă un alt canal de distribuție a pensiilor, în cazul în care acuzațiile vicepremierului Raluca Turcan, potrivit căreia poștașii ar face campanie electorală pentru PSD, se vor dovedi adevărate.

„Problema mea este să opresc jocul, dacă există, al unor entităţi de interes naţional, în beneficiul PSD. Vom avea o discuţie cu Poşta Română. Vă reamintesc că Dragnea semna protocol de colaborare între PSD şi sindicaliştii din Poşta Română. O spun direct, în problema pensiilor, nu mă feresc să iau decizii în privinţa înlocuirii Poştei Române (cea care distribuie pensiile la poartă) dacă voi constata că, în loc să facă treabă, poştaşii s-au apucat de politică. Despre o singură zi întârziere dacă aud, o singură problemă – îmi va fi de ajuns!”, a mai spus Violeta Alexandru.
Ad

Și președintele PNL Vrancea a lansat acuzații dure la adresa poștașilor

La rândul său, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a lansat un atac dur la adresa unora dintre poștașii din regiunea sa, pe care îi acuză că încearcă să convingă pensionarii să voteze candidatul PSD în turul doi al alegerilor prezidențiale, mințindu-i că în caz contrar vor rămâne fără bani. În aceste condiții, Corpul de Control din cadrul Poștei Române a anunțat că efectuează verificări, urmând ca în scurt timp să ia măsurile care se impun.

„Conducerea Poştei Române îşi menţine poziţia de neutralitate politică şi în acest proces electoral, aşa cum a făcut cu fiecare ocazie. Corpul de Control al Directorului General verifică, la această oră, informaţiile vehiculate în presă cu privire la incidentul din judeţul Vrancea. A devenit o practică obişnuită ca, înainte de începerea procesului electoral, toţi angajaţii să fie instruiţi în maniera profesionalismului, fără vreo urmă de partizanat politic. Motiv pentru care, Mircea Tudosie, directorul general al Poştei Române, este hotărât să ia orice decizie legală de sancţionare a angajaţilor, în cazul nerespectării normelor impuse“, se arată în comunicatul transmis de Poşta Română.