Ioana-Cuzino.net

Ludovic Orban caută scuze. De ce salariul minim nu crește cu 100 de lei

Premierul Ludovic Orban a explicat, astăzi, la începutul ședinței de guvern, de ce salariul minim nu va crește cu 100 de lei. Suma fusese avansată de PSD.

Sigur că această temă a salariului minim pe economie este o temă pe care există o varietate mare de puncte de vedere exprimate, care nu întotdeauna converg. Am încercat să căutăm să găsit o formulă de creștere a salariului minim. Trebuie să țină de date obiective din economie, pe indicatori economici. Să țină cont de realități, dar să atingă și obiectivul salariului minim.

Analizând creșterile, putem constata că nu a existat o regulă precisă în ultimii cinci ani. Această regulă s-a făcut pe fază de voință din partea Guvernului și nu pe baza luării în calcul a unor elemente.

Creșterea salariului minim trebuie să aibă la bază niște elemente care țin de profitabilitatea firmelor. Prin creșterea salariului minim am încercat să nu afectăm profitabilitatea companiilor”, a declarat Orban.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a explicat în cadrul unei declarații de presă, că anul viitor salariul minim brut pe economie ar urma să crească cu 150 de lei. Acest lucru înseamnă o majorare de 83 de lei, net.