Ioana-Cuzino.net

Laurențiu Duță

Laurențiu Duță, unul dintre membrii trupei 3 Sud Est, a fost la un pas de moarte după ce a trăit o experiență teribilă. Îndrăgitul cântăreț a ajuns de urgență la spital cu hemoragie internă și esofagul perforat. Din nefericire, aflat în stare gravă, el a fost nevoit să vină de la Spitalul de Urgență din Pitești la Floreasca, în București, pentru că primii doctori care l-au primit nu aveau instrumenul medical necesar intervenției de care artistul avea nevoie. Colegul de formație al lui Viorel Șipoș și Mihai Budeanu a povestit în urmă cu câteva ore ce a pățit.
Laurențiu Duță, de urgență la spital cu hemoragie internă și esofagul perforat

În vârstă de 43 de ani, Laurențiu Duță a trecut razant pe lângă moarte în urmă cu două săptămâni, pe când se afla în Pitești, unde urma să susțină un concert împreună cu colegii săi de trupă. Cu câteva ore înainte să urce pe scenă alături de Mihai Budeanu și Viorel Șipoș, el și-a comandat ceva de mâncare, însă, la un moment dat, furculița de plastic s-a rupt și a înghițit din greșeală bucăți ascuțite ale tacâmului. Din păcare, acestea i-au perforat esofagul și el a mers de urgență la spitalul din orașul în care urma să susțină un concert.

Cu dureri groaznice și hemoragie, Laurențiu Duță a aflat de la medicii de aici că nu au endoscop decât în timpul zilei, astfel că el a fost nevoit să vină la un spital din București, unde exista instrumentul medical atât de necesar intervenției sale. Seara trecută, liderul trupei 3 Sud Est a povestit într-un mesaj ce i s-a întâmplat și și-a dorit astfel să tragă un semnal de alarmă privind riscul folosirii unor astfel de tacâmuri.

“MARE ATENTIE la tacamurile din plastic cu precadere la cele albe. Datorita faptului ca sunt din in ce mai subtiri sunt un real pericol pentru sanatatea noastra. Eu am patit-o in urma cu doua saptamani in seara dinaintea unui concert 3 Sud Est in Pitesti. Am comandat mancare la hotelul unde eram cazat si in timp ce serveam, furculita din plastic s-a rupt si o bucata ascutita din ea s-a infipt in esofag. Am ajuns la spitalul de urgenta din Pitesti, dar, acolo, neavand endoscop decat in timpul zilei, a trebuit sa plec imediat spre Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti unde prin endoscopie mi s-a extras bucatica de plastic din esofag.

Loading...

M-am recuperat rapid si concertul l-am reprogramat dupa doua zile. Situatia putea fi mai grava daca bucata de plastic ingerata ajungea in stomac astfel putand provoca o perforatie intestinala.

Am scris aceste randuri ca un avertisment in speranta ca acest tip de tacamuri albe din plastic foarte subtire sa nu mai fie comercializat pentru ca reprezinta un real pericol pentru fiecare dintre noi. Sanatate, dragii mei!”, a scris Laurențiu Duță pe contul său oficial de Facebook.

Loading...