Ioana-Cuzino.net

Klaus Iohannis a semnat de indata decretul de revocare

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru eliberarea din functia de procuror-sef al DIICOT a lui Felix Banila, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat. Potrivit surselor Digi24.ro, procuror-sef interimar va fi Giorgiana Hosu.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 2 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului Oliver-Felix Banila – demisie”, arata Administratia Prezidentiala.

Felix Banila a anuntat dimineata ca si-a depus „demisia de onoare”, desi nu se simte vinovat in fata criticilor aduse de seful statului. El a mai spus ca a luat decizia in urma discutiilor cu ministrul Justitiei si cu procurorul general, iar acest gest era necesar astfel incat colegii sai sa lucreze intr-un climat lipsit de presiune.

Luni, presedintele Klaus Iohannis i-a reprosat sefului DIICOT activitatea in ceea ce priveste „crima de la Caracal” dar si „cumplitul caz de la Dambovita”, in urma carora si-au pierdut viata trei fete: Alexandra Macesanu, Luiza Melencu si Mihaela Fieraru.

Procurorii urmeaza sa stabileasca daca ele au fost ucise de Gheorghe Dinca, respectiv Johannes Visscher, cetateanul olandez care este banuit acum si de agresiunea unei fetite din judetul Iasi, avand patru calatorii in Romania in ultimii ani.