Ioana-Cuzino.net

Imagini de infarct pe Dealul Hategului, dupa ce o masina intra in acvaplanare: „Cand nu te astepti, se poate intampla” – VIDEO

Imagini teribile filmate de o camera de bord pe Dealul Hategului, in judetul Hunedoara. Un sofer a pierdut controlul volanului dupa ce masina pe care o conducea a intrat in acvaplanare.

Filmarea a fost facuta de o camera de bord aflata intr-un autoturism care rula pe acelasi sens de mers, dar pe a doua banda de circulatie.

In imagini se vede cum, pe un carosabil umed, un sofer care circula cu o viteaza neadaptata la conditiile de drum, pierde controlul volanului dupa ce masina intra in acvaplanare.

Autoturismul se invarte de cateva ori, insa, din fericire, nu a fost lovit de nicio alta masina. Dupa ce „recastiga” controlul volanului, soferull redreseaza vehiculul si isi continua drumul.

„Acvaplanarea – Pirueta …pe Dealul Hategului-Hunedoara, cand nu te astepti, se poate intampla. Bine ca s-a terminat cu bine”, este mesajul care insoteste materialul video.

Acvaplanarea, cand apare si cum trebuie reactionat

Acvaplanarea apare atunci cand anvelopele masinii nu mai fac contact direct cu asfaltul, deoarece intre cele doua suprafete exista o pelicula de apa.

Cu cat aceasta este mai groasa, cu atat controlul este mai dificil si perioada de acvaplanare mai lunga. Acvaplanarea este semnalata de momentul in care masina nu mai poate fi controlata.

Cu cat viteza este mai mare pe timp de ploaie, cu atat riscul aparitiei fenomenului de acvaplanare este mai ridicat, scrie blog.autovit.ro.

Este foarte important ca in momentul acvaplanarii sa nu bruschezi comenzile masinii. Controleaza foarte fin directia si, foarte important, nu frana deloc. Asteapta sa recastigi controlul masinii si apoi actioneaza mai accentuat frana si directia masinii pentru a schimba traiectoria.

Acvaplanarea🚤 – Piruetă 💃…pe Dealul Hațegului-Hunedoara, când nu te aștepți, se poate întâmpla.Bine că s-a terminat cu bine🙏

Publicată de Lucian Ignat pe Miercuri, 31 iulie 2019