Ioana-Cuzino.net

Filmul secret lăsat de Nicolae Ceauşescu pentru anul 2080

Fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu a lăsat în urma sa un video suprinzător pentru generația din 2080. În imagini este descrisă exact viața trăită de români în perioada comunistă și este arătată evoluția Bucureștiului datorită reușitelor lui.

Nicolae Ceaușescu este un capitol de neuitat din istoria României. Liderul socialist, atent la detalii, a lăsat în urma sa un clip video în care arăta copiilor viitori „Orașul lui Ceaușescu”. După Revoluție, numeroase detalii neștiute vizavi de transformarea României au ieșit la iveală.

Filmul este o ilustrată în mişcare, adresată celor care vor locui în Bucureşti în anul 2080. Acesta suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă.

De asemenea, filmul conţine imagini ameţitoare care surprind verdele abundent din Bucureştiul anilor  şi pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbeşte, de asemenea, despre „străzi pline de verdeaţă” şi despre cei „21 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean“.