Ioana-Cuzino.net

De ce nu au copii Klaus şi Carmen Iohannis. Explicaţia preşedintelui

Mulţi romani se întreabă, spre exemplu, de ce Klaus Iohannis şi soţia să nu au copii. Da, este un subiect delicat, însă romanii vor să ştie toate amănuntele legate de viitorul preşedinte. Iar o familie care nu are copii ridica unele semne de întrebare care pot cântări greu în balanţă electorală.

Klaus Iohannis şi Carmen sunt căsătoriţi de mai bine de 25 de ani, iar preşedintele a declarat, la un moment dat, că el şi soţia au preferat să investească în imobiliare din cauza faptului că nu au copii. Bineînţeles, o astfel de afirmaţie a fost interpretată în fel şi chip, iar Klaus Iohannis a explicat, la un moment dat, cum s-a ajuns într-o astfel de situaţie.

”Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, a dezvăluit Iohannis.

Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas. Aşa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziţie pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a mai declarat Klaus Iohannis.