Ioana-Cuzino.net

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter

Joi, 19 septembrie, un cutremur puternic s-a produs în Indonezia, în regiunea Asiei de Sud-Est. Potrivit specialiștilor, seismul a avut loc la o adâncime de 619 kilometri și a lovit insulele indoneziene Bali și Java, se arată în monitorul ofical EMSC.

Cutremur de 6,1 grade în Indonezia

Alte informații arată că magnitudinea ar fi fost de 6,2 grade pe scara Richter. De altfel, cutremurul a avut loc în larg, în Marea Java. Seismul s-a simțit și în orașul Indonesian Surabaya, care are o populație de 2,4 milioane de locuitori. Cea mai apropiată așezare urbană a fost însă orașul Tuban, care are o populație de 76.000 de locuitori

Nu sunt deocamdată informații despre un posibil tsunami, dar acest lucru s-ar putea produce, dat fiind faptul că Indonezia se află la întâlnirea dintre Oceanul Indian și Oceanul Pacific. Reamintim că în 2004 Indonezia a fost scena unui astfel de eveniment meteo extrem devastator.

În urma acelui tsunami și-au pierdut viața peste 227 de mii de oameni din 14 țări, cele mai afectate țări fiind Indonezia, Sri Lanka și Thailanda.