Ioana-Cuzino.net

Cutremur cu magnitudinea 5,2

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 pe scara Richter s-a produs în nord-vestul Pakistanului. Anunțul a fost făcut chiar de biroul meteorologic local. Reprezentanții instituției au declarat pe site că epicentrul cutremurului, produs la ora locală 15:44, a fost localizat în regiunea Hindu Kush din Afganistan, la adâncimea de 180 de kilometri. În ciuda impactului considerat puternic, pe moment nu au fost raportate victime sau pagube.

Cutremur cu magnitudinea 5,2 pe scara Richter!

Cu toate acestea, seismul a creat panică serioasă în rândul locuitorilor, care s-au grăbit să iasă din clădiri în stradă. De altfel, postul local Geo TV a raportat că seismul a fost resimţit în Peshawar, Swat, Dir, Abbottabad, Mansehra, Charsadda, Mardan, Swabi, Nowshera şi în alte oraşe din provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa. Peste tot oamenii au fugit care încotro încercând să-și salveze viața.

Pakistanul s-a confruntat în trecut cu seisme puternice, fiind amplasat într-o zonă extrem de predispusă la cutremure. Pe 24 septembrie, un cutremur cu magnitudinea 5,8 a zguduit mai multe zone ale ţării, lăsând în urma sa cel puţin 40 de morţi şi peste 500 de răniţi, potrivit oficialilor guvernamentali. Seismul din Pakistan s-a produs la doar 22 de kilometri adâncime, așadar la suprafață, acesta fiind și motivul pentru care s-au produs atâtea dezastre.

Loading...
Loading...