Ioana-Cuzino.net

Copil de patru ani suspect de pneumonie, forțat să doarmă pe podea, în spital

Un băiețel în vârstă de doar patru ani, care era suspect de pneumonie, a fost forțat să doarmă pe podeaua rece a unui spital, din cauza lipsei de paturi liberi.

Micuțul a dormit mai bine de patru ore pe podeaua rece, unde mama lui i-a pus o geacă, așteptând ore în șir să beneficieze de îngrijiri medicale.
Imaginea care a făcut înconjurul lumii și a stârnit un val de revoltă pe internet a fost surprinsă la un spital din Leeds, Anglia, unde copilul, în vârstă de patru ani, a fost adus la Urgențe de mama lui, fiind suspect de pneumonie.

A așteptat mai bine de opt ore ca să beneficieze de îngrijiri medicale, iar potrivit declarațiilor făcute de mama acestuia, patru dintre ele le-a petrecut pe podeaua rece a unității medicale, unde i-a întins o geacă.

”A fost haos. Sistemul medical e în colaps. Nu sunt suficiente paturi.”, a spus mama lui Jack, Sarah Williment, potrivit Independent.co.uk.
De asemenea, femeia a precizat că Jack a primit un pat abia după 13 ore și jumătate petrecute în spital.
Ulterior, el a fost diagnosticat cu gripă și amigdalită.

La scurt timp după ce imaginea cu băiețelul a făcut înconjurul internetului, reprezentanții spitalului le-au cerut scuze celor implicați pentru așteptarea lungă.
Au motivat situația revoltătoare prin numărul mare de urgențe din ziua respectivă.