Ioana-Cuzino.net

Cine o să primească locuința în care Cristina Țopescu

Vestea tristă că fosta jurnalistă Cristina Țopescu a decedat a venit ca un trasnet pentru toți oamenii care o cunoșteau. S-a stins din viață în urmă cu peste două săptămâni, fiind găsită abia duminică seara după ce una dintre vecinele acesteia a sunat la 112 deoarece a văzut in curte un câine mort, ceea ce i s-a părut suspect.

Casa în care jurnalista locuia se află in Tunari, Ilfov, într-un complex rezidențial. Locuința era închiriată de către Cristina Țopescu de la un particular, aceasta făcând parte dintr-un ansamblu de patru case lipite, fiecare cu o curte mică. În acea zonă o astfel de casă se închiriază contra sumei de 500 euro, potrivit unor surse de încredere din Tunari, acesta fiind și bugetul în care Cristina Țopescu a droit să se încadreze. Casa în care jurnalista a locuit o sa îi revină proprietarului, probabil urmând să fie dată iar spre închiriere.

Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 de ani, trupul ei urmând a fi incinerat. Jurnalista a fost absolventă a Facultații de Limbi Străine, sectia engleză – italiană, din cadrul Universitatii Bucuresti. De mică, aflată în preajma tatălui său Cristian Țopescu, a fost atrasă de farmecul televiziunii. În perioada 1970 – 1979 a apărut in numeroase emisiuni pentru copii. După terminarea studiilor universitare, a lucrat la revistele culturale „Contemporanul” (corector) si „Cinema”, făcea și traduceri ale filmelor care rulau atunci pe video. In vara anului 1989 a incercat sa ajungă ilegal in Germania (unde se afla mama sa, prima sotie a lui Cristian Topescu), dar a fost prinsă la granită și trimisă în penitenciar pentru trei luni, fiind eliberată la începutul lui 1990, când democrația s-a instalat și in Romania. A lucrat în televiziune la Pro Tv, la Antena 3, apoi la Prima Tv.