Ioana-Cuzino.net

Cine este Marius Chircă, bărbatul care a dat publicității ultima înregistrare cu Cristina Țopescu.

Marius Chircă este fondator al Asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola și prieten apropiat al Cristinei Țopescu. Punctul comun al celor doi și motivul inițial al apropierii dintre ei a fost dragostea pentru animale.

Marius Chircă este personajul care a făcut publică ultima înregistrare audio cu Cristina Țopescu, în care aceasta mărturisește că nu se simțea prea bine. Îngrijorată de starea de sănătate a unuia dintre câinii săi, Cristina s-a descărcat printr-un mesaj vocal, prietenului ei apropiat. „Deci ăsta e un nenorocit pur și simplu. Îți dai seama că a terminat cu cei de la DSV (n.n. – Direcția Sanitar Veterinară), dacă e adevărat. Și nu-mi dă nici măcar un mesaj. Nu știu ce se întâmplă cu Fetița (n.n. – unul dintre câinii ei) și mie îmi e acum rău, dar când îmi revin, îl ia mama dracului. Dacă ăsta își imaginează că eu sunt genul care doar plâng și mă resemnez, se înșală. Crede-mă!”, îi spune Cristina Țopescu, înainte să se stingă din viață.

Mariu Chircă este un activist al protecției animalelor și fondator al organizației non-profit Kola Kariola. Prin intermediul asociației de protecție a animalelor, el duce o luptă continuă și semnalează, de cât ori are ocazia, cazuri terifiante, în care animalele au nevoie de ajutor. El este extrem de activ și pe contul personal de Facebook, unde militează pentru protecția și ocrotirea animalelor.
Marius Chircă a respectat dorința Cristinei Șopescu

Marius Chircă este una dintre primele persoane care a ajuns la casa Cristinei Țopescu, imediat după ce a aflat de tragedie. El a respectat dorința jurnalistei și s-a ocupat de câinii acesteia. Ea le spune mereu prietenilor apropiați că dacă i se întâmplă ceva, să aibă grijă de câinii ei, să nu îi lase singuri.

Marius Chircă a declarat că toate animalele au fost găsite în viață, doar unul dintre câini, care se afla sub tratament a fost găsit mai slabit. „Au avut cu siguranță apă la dispoziție și s-au descurcat, au reușit să spargă un sac mare de boabe din care s-au hrănit”, a explicat Marius Chircă.