Ioana-Cuzino.net

Cel mai puternic cutremur în Albania din ultimii 20 de ani! Peste 100 de persoane rănite. Seismul a avut peste 20 de replici. Foto + Video

Un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter a lovit ieri Albania, în apropiere de orașul Durres și la 35 de kilometri de capitala Tirana. La 11 minute după acest seism, zona Balcanilor de vest a fost lovită din nou de un cutremur, de această dată de 5,2 grade. De altfel, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una extrem de neliniștită pentru albanezi, după ce au fost înregistrate peste 20 de replici ale cutremurului de sâmbătă.

Serie de cutremure în Albania. Zeci de persoane rănite

Cutremurul a avut loc în zona Balcanilor de Vest, în largul Mării Adriatice. Seismul s-a simțit atât în capitala Tirana dar mai ales în Durres, unul dintre cele mai mari orașe albaneze. Oamenii s-au speriat, în special după prima replică mai puternică și au evacuat locuințele, ieșind în stradă.

Avea să fie o noapte albă pentru albanezi, după ce în zonă s-au înregistrat peste 20 de replici, cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter. Cele mai puternice au fost de 4,8 și 4,4. Pagubele materiale au fost destul de importante. Fațada clădirii unei Universități din Tirana a căzut peste mai multe mașini parcate în zonă. Din fericire, fiind sâmbătă, erau puțini oameni prezenți la acea oră la facultate. De asemenea, un bloc din Durres s-a crăpat pe mijloc.