Ioana-Cuzino.net

Ce trebuie sa faci daca vezi pe cineva care poarta un lantisor cu floarea-soarelui. Nu este o noua moda! Trebuie sa fiti constienti ca…

Persoanele cu dizabilitati ascunse au nevoie de atentie sporita atunci cand calatoresc cu avionul sau merg la cumparaturi.

Acestia au nevoie de un simbol care sa ii ajute sa poata fi identificati mai usor. Acest simbol este acum un lantisor cu floarea soarelui.

Kim Baker, mama unui copil cu autism, a povestit cum lantisorul ei cu floarea-soarelui i-a ajutat copilul in aeroport, cand plecau in vacanta.

„Aceasta este mica mea familie in vacanta in Spania, in luna iunie. Lantisorul cu floarea-soarelui de la gatul meu nu este un nou trend in fashion. Este un simbol care alerteaza angajatii de pe aeroporturi ca pasagerul are o dizabilitate ascunsa si ar avea nevoie de anumite ajustari. De exemplu, la aeroportul din Malaga, o persoana de la securitate a vazut lantisorul de la gatul meu si ne-a escortat direct la asistenta speciala astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa trecem pe la securitate”, a explicat Kim pe Facebook.

What to do in Chile: Surf – Find your Chile
„Desi sunt copii carora le place sa puna lucrurile in ordine, in mod ironic, multi copii cu autism gasesc statul la coada imposibil”, a precizat ea.