Ioana-Cuzino.net

Ce pensie are Traian Basescu. Surpriza e uriasa. Cati lei ia in fiecare luna fostul presedinte

Traian Basescu a facut publica suma pe care o primeste luna de luna de cand a iesit la pensie. Multi dintre romani au fost uimiti de cati lei se bucura, de fapt, politicianul care a fost de doua ori presedintele Romaniei, dar si primar general al Bucurestiului, si comandant de nava.

Ce pensie are fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu

In varsta de 67 de ani, Traian Basescu a dezvaluit pensia pe care o are dupa ce a comentat sistemul pensiilor speciale din Romania care a facut ca tortionarul Ioan Ficior, condamnat la inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii, sa aiba pensie de 5.500 de lei. Potrivit declaratiilor facute in urma cu cateva luni de fostul sef de stat, el a iesit cu o pensie de 2.980 de lei. Mai mult, el a criticat Guvernul PSD pe care l-a acuzat ca a avut doua obiective esentiale: salariile si pensiile.

“Guvernul asta a avut doua linii – salarii si pensii. Sa stiti ca la amandoua a dat teapa. Marirea de 25% s-a facut mutand controbutiile, iar in ceea ce priveste pensiile…Sunt pensionar, trebuia sa primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit ca a ramas ca ne mareste Olguta pensiile in 2019.

Loading...

Am iesit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de nava, fost ministru, fost primar general, fost presedinte. Cu asta am iesit, va aduc fluturasul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru ca e la pensii speciale. Deci, un fost presedinte are o pensie mai mica decat… Daca ai fost 10 ani presedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de nava, ai 2.980, daca ai fost tortionar, iesi cu 5.500 de lei”, a declarat Traian Basescu in cadrul unui interviu oferit pe 11 octombrie 2018 la postul de televiziune B1 TV.

Declaratiile acide ale fostului presedinte al Romaniei au fost facute la o zi dupa ce Guvernul Romaniei a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor la propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. Astfel, dupa 10 octombrie 2018, legea a mers in Parlament, iar actuala majoritate a dorit sa o adopte pana la sfarsitul anului trecut. Proiectul de lege prevedea cresteri etapizate ale punctului de pensie pana in anul 2021, pentru ca, din anul 2022, sa fie aplicata noua formula de calcul bazata pe Valoarea Punctului de Referinta.

Traian Basescu a mai spus atunci ca noua Lege a pensiilor nu rezolva problema sistemului, daca nu va rezolva si chestiunea pensiilor speciale pe care le catalogheaza drept “furt din bani publici”.

Loading...