Ioana-Cuzino.net

Ce număr de înmatriculare și-a pus acest bărbat din Suceava la mașină.

„Urmașul lui Ștefan cel Mare” a fost prins în trafic, ieri, la Frătăuţii Noi, în timp ce conducea un autoturism care avea în locul numerelor de înmatriculare două plăcuţe pe care era inscripţionat numele său. Cornel Cernoschi le-a explicat senin poliţiştilor că nu se spune legilor din România şi nu consideră că este nevoie ca maşina să fie înmatriculată.

Suceveanul care a apărut în presă acum câţiva ani după ce a revendicat în instanţă Moldova, pe motiv că ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare, după care şi-a extins pretenţiile şi asupra Ţării Româneşti şi a Ardealului, avea asupra sa doar copii după actul de identitate şi permisul de conducere, însă ambele documente erau expirate de ani buni.

Mai mult decât atât, maşina nu avea ITP valabil şi nici asigurare RCA, iar din acest motiv pe 27 octombrie, bărbatul rămăsese fără numerele maşinii.
Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei Rurale de Poliţie Gălăneşti, unde a declarat că drumul este public şi are voie să circule pe el, deoarece achită accize la combustibil.

Bărbatul şi-a susţinut vehement punctul de vedere, repetând că nu recunoaşte legile Statului Român.
În aceste condiţii, pe numele său a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără plăcuţe de înmatriculare şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare.
Pentru celelalte abateri acestuia i s-au aplicat amenzi.

Este pentru prima dată când bărbatul în vârstă de 41 de ani se alege cu dosar penal pentru infracţiuni la regimul rutier, iar dacă va mai continua, se va alege cu un cumul de dosare şi riscă să ajungă ani buni după gratii, potrivit monitorulsv.ro
Conform procedurilor, maşina urma să fie indisponibilizată de poliţişti, pentru a nu mai putea fi folosită.
Pe plăcuţele personalizate puse pe maşină, suceveanul şi-a mai trecut numărul de telefon şi înscrisul „Uniunea Persoanelor care nu Votează din România”.

Cine este „Urmaşului lui Ștefan cel Mare”
La prima încercare de a revendica Moldova, de la începutul anului 2010, suceveanul susţinea că a depus această cerere pe motiv că bunica lui i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare. De asemenea, el a invocat „testamentul în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovei.
Cernoschi a amintit în cererea depusă în instanţă de celebrul citat „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”. La vremea respectivă, bărbatul a refuzat să achite taxa de timbru necesară pentru deschiderea procesului tot pe considerente legate de nesupunerea faţă de legile din România.