Ioana-Cuzino.net

Cel mai straniu caz de disparitie. Adina a fost declarata moarta, iar apoi a fost ”inviata” de procurori. Dar nimeni nu o gaseste

Pe 6 martie 2019 s-au implinit 6 ani de cand o eleva de 17 ani din judetul Vaslui a disparut fara urma, iar procurorii nu reusesc sa solutioneze ancheta de omor care s-a deschis in acest caz, principalul suspect fiind un chirurg.

In martie 2013, Adriana Motas, numita de prieteni Adina, pe atunci eleva in clasa a X-a a Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Barlad, a disparut in timpul unei pauze, dupa ce a fost luata cu masina din fata scolii de un cunoscut medic chirurg din oras, care avea o relatie extraconjugala cu minora.

Nimeni nu a mai vazut-o de atunci pe fata, iar ancheta pe care procurorii din Vaslui au deschis-o in acest caz este departe de a spune ce s-a intamplat cu adolescenta. Initial s-a deschis un dosar de omor, insa acum procurorii le spun parintilor ca fata lor traieste de fapt in Italia, acolo unde mama ei s-a dus sa munceasca pentru a putea plati avocati.

”… dintr-o data, de aproape un an, procurorul le tot spune, si ei, si sotului ei, ca fata lor traieste si ca e in Italia. Adica acolo, aproape de ea. Numai ca doua fapte seci spun altceva: 1. Adina Motas inca figureaza disparuta pe site-ul Interpol, ceea ce inseamna ca nu a fost localizata. 2. Iar politistii din Vaslui se pregatesc sa-i caute cadavrul la 7 metri adancime, pe fundul unui baraj, ceea ce, de asemenea, tradeaza faptul ca nu stiu unde e.

 

Pe stazile din Italia, Elena isi cauta cu privirea fata, ca si cand ea ar fi vie. Si o plange in acelasi timp, ca si cum ar fi moarta”, relateaza acest caz, incredibil de straniu, ziarul Libertatea.

Principal suspect in acest caz a devenit chirurgul (in varsta de 40 de ani, casatorit si cu doi copii) cu care Adriana avea o relatie atunci, desi ea era minora. El a declarat inisial ca in ziua disparitiei a lasat-o pe fata intr-un scuar, si de-atunci nu a mai vazut-o. Declaratiile lui nu ar fi fost constante insa.

”La un moment dat, a afirmat ca atunci cand a dus-o pe adolescenta la marginea orasului ar fi predat-o la trei indivizi si ca ar fi dat suma de 4.000 de lei ca sa-l scape de ea. Ulterior, chirurgul a revenit asupra acestei declaratii si a spus ca a fabulat pe motiv ca este labil psihic”, declara pentru intreaga mass-media, in iulie 2013, procurorul de caz de atunci, Alice Ruja.
”Totusi, intr-o declaratie scrisa existenta la dosarul de ancheta, medicul sustine ca s-a gandit sa plateasca pe cineva ca sa-l scape de adolescenta. El a devenit principalul suspect pentru infractiunea de omor dupa ce a cazut testul poligraf, motiv pentru care am decis si efectuarea de perchezitii in vederea cautarii de indicii sau probe cu privire la disparitia minorei”, spunea procurorul la vremea respetiva.
Loading...