Ioana-Cuzino.net

Caz cutremurator in Cluj. O mama i-a invitat la nunta fiicei pe cei care au primit organele fiului ei

Flaviu Ferencz s-a apucat de longboarding in 2010, cand era student la Cluj-Napoca. S-a dus impreuna cu doi amici la Rosia Montana, pentru distractie. Tanarul in varsta de 26 de ani s-a legat cu o franghie de spatele masinii, in asa fel incat unul dintre prietenii lui sa-l traga. La un moment dat, placa i-a alunecat de sub picioare, iar Flaviu s-a lovit grav la cap.

Tanarul a ajuns in coma la Spitalul Judetean Oradea. Medicii i-au spus mamei ca baiatul a avut un hematom la creier si ca nu mai poate fi salvat. Ulterior, femeia a fost intrebata daca este de acord cu donarea organelor lui Flaviu.

Eu sunt, dar trebuie sa ma consult si cu sotul, care e in Spania”, a raspuns femeia, conform libertatea.ro.

”De copilul meu nu se atinge nimeni”, a spus Geza Ferenz, sotul ei, la telefon.

Loading...

Apoi s-a urcat in primul avion si a venit sa-si vada fiul.

– Ai vrea sa-i dea cineva ceva sa-l scape?, l-a intrebat Semina pe barbat cand a ajuns.

– Da.

– Aceasta sansa nu o are, creierul lui este gelatina. Dar putem oferi viata altor oameni, i-a spus sotia.

Cateva minute mai tarziu, sotul s-a impacat cu faptul ca fiul lui nu mai poate fi salvat. In cele din urma, cei doi parinti au semnat actele prin care si-au dat acordul sa doneze organele baiatului.

Ficatul si rinichii copilului lor au ajuns la trei oameni. Sunt doi tineri care aveau aproape aceeasi varsta cu fiul ei, unul din Zalau si unul din Cluj, si o doctorita din Cluj.

”As vrea sa ii invit la nunta fetei. Macar la cununia civila si la preot, daca nu vor la masa, sa nu creada ca vreau sa imi puna bani. Sa simt ca este si fratele ei alaturi de ea in cel mai frumos moment”, a spus, printre lacrimi, Semina Ferencz, mama lui Flaviu.

”Nu as vrea decat o imbratisare, sa stiu ca la ei e ceva de la copilul meu”, a mai spus femeia.

Flaviu, despre care mama spune ca ”avea un suflet de aur”, ar fi avut astazi 32 de ani. Nunta surorii lui, la care sunt invitati cei care au primit rinichii si ficatul lui, este pe 20-21 septembrie 2019, la Cluj-Napoca.

Loading...