Ioana-Cuzino.net

Categoria de persoane pentru care se reduce vârsta de pensionare

Klaus Iohannis a promulgat ieri, 3 Decembrie ie, legea prin care se reduce vârsta de pensionare a persoanelor care elucrează în condiții deosebite. A fost propusa de mai mulți parlmentari PSD, iar acum este oficială.

Este oficial! Se reduce vârsta de pensionare pentru cei care lucrează în condiții deosebite

Inițiativa legislativă a fost propusă de un grup de parlamentari PSD și propune ca vârsta de pensionare să fie redusă cu 4luni pentru fiecare an lucrat în condiții grele la locul de muncă. Spre exemplu, de lege vor beneficia salariații de la Complexul Energetic Oltenia.
Așadar reducerea vârstei standard de pensionare va începe cu primul an de stagiu de cotizare realizat în condiții grele, cum sunt cele din minerit și nu numai. Munca efectuată în astel de condiții presupune riscuri mult mai mari și un efort fizic sporit. Parlamentarii PSD s-au gândit că reducerea vârstei de pensionare ar fi soluția ideală pentru a compensa tot efortul.

În prezent există mai multe proiecte legislative cu privire la legea pensiilor. Spre exemplu, unii politicieni propun ca dansatorii să fie plasați la același nivel cu balerinii și acrobații. Adică să se poată retrage mai devreme din activitate.

Loading...

Președintele Iohannis a promulgat și legea pentru mărirea alocației pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei. Evalabila începând cu 1 ianuarie 2020.
Camera Deputaților a hotărât pe 2 octombrie ca alocațiile să fie mărite anual cu rata medie anuală a inflaţiei. La fel, de la 1 ianuarie 2020. Astăzi președintele României a promulgat această lege.
Inițiatorul proiectului a fost deputatul PNL Robert Sighiartău. El a declarat că alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația, da și pentru a le putea oferi copiilor un venit mai decent.

Loading...