Ioana-Cuzino.net

Cătălin Botezatu, amintiri dureroase despre noaptea de Crăciun petrecută în arest

Cătălin Botezatu a trecut de-a lungul anilor prin foarte multe încercări, însă de fiecare dată a șiutu cum să se ridice, să meargă maid eparte și sp ajungă de fiecare în inimile oamenilor. Deși acum este un designer de succes, apreciat în toată lumea, lucrurile nu au stat mereu ca pe roze pentru Botezatu. Acum mulți ani el a fost închis și a decis acum să îpovestească despre câteva clipe dureroase prin care a trecut atunci.

Cătălin Botezatu, amintiri dureroase despre noaptea de Crăciun petrecută în arest
Cătălin Botezatu a povestit pentru VIVA! prin ce clipe crunte a trecut în noaptea de Crăciun petrecută în arest.

” Cea mai puternică amintire a fost de la arestul din Rahova, în noaptea de Crăciun. Dacă, de obicei, la arestul din Rahova era o gălăgie infernală, vacarm, în noaptea de Crăciun ne-au pus un colind în difuzoarele din celule, înainte de stingere. Apoi, s-a lăsat o linişte de mormânt în care nimeni, dar absolut nimeni, n-a mai spus nimic.

Dintr-o celulă vecină cu celula mea, care era o celulă de femei, singura celulă de femei, de altfel, a început o femeie să cânte un colind sfâşietor. Când s-a oprit, am auzit doar plânsete, suspine, şi mai apoi linişte deplină, iar noaptea de Crăciun s-a încheiat aşa. Nu uiţi asta, de altfel Crăciunul nu a mai fost niciodată de atunci sărbătoarea mea preferată.

Tot timpul am o stare confuză în preajma acestei sărbători, simt nevoia să ajut mai mult ca oricând, să mă duc prin cătunuri, unde dorm oamenii străzii, în cămine de bătrâni, peste tot dacă se poate, să stau cu oameni năpăstuiţi. Pentru că eu, de un Crăciun, am stat plângând în pumni, într-o celulă la subsol. Rămân nişte sechele pe viaţă, aş zice.”, a povestit Cătălin Botezatu.