Ioana-Cuzino.net

Când vin ninsorile în România. Iată ce iarnă ne aşteaptă

Când vin ninsorile în România. Anunţ de ultimă oră făcut de specialiştii ANM. Aceştia susţin că zilele frumoase vor deveni istorie şi iarna se apropie cu paşi repezi. Astfel, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM, a vorbit, la Realitatea Plus, despre iarna va veni peste ţara noastră. Chiar dacă, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât ar fi normal, asta nu înseamnă că iarna nu se apropie cu paşi mari.

Când vin ninsorile în România. Noiembrie, o lună cu temperaturi ridicate
Vremea va fi frumoasă în luna noiembrie, iar începutul lunii decembrie poate aduce temperaturi… tomnatice. Iarna îşi va intra, cu adevărat, în drepturi ”din ianuarie încolo”, precizează Florinela Georgescu.
„Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi uşor peste normal şi chiar primele zile ale lunii decembrie să arate aşa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca şi în anii trecuţi, din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea „Săptămână de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

”Aşa arată o iarnă normală în România”

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarnă care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudica, influenta Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitaţii şi temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar şi posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoza, am zis că e undeva pe medie. Aşa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu.

Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei.
„Normalul temperaturilor va însemna că noaptea să avem şi temperaturi negative, în luna decembrie să apară şi temperaturi sub -10 grade, apar şi primele episoare de ger, şi categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.