Ioana-Cuzino.net

Bani în plus pentru părinți! Statul introduce două tichete în plus în 2020

Vești bune pentru proaspeții părinți! Statul vrea să introducă două noi tichete care să îi ajute pe aceștia cu cheltuielile. În prezent angajații din România pot primi cinci tipuri de vouchere: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă (sau de gradiniță), tichete culturale și vouchere de vacanță. De anul acesta, statul vrea să introducă și tichetul-trusou și tichetul junior.

Bani în plus pentru părinți! Statul introduce două tichete în plus în 2020
Proiectul va intra în dezbatere la Senat cât mai curând. Potrivit datelor care se cunosc până în acest moment, valoarea unui tichet nu va putea depăși suma de 1.500 lei/copil. Valoarea nominală a unui tichet de trusou este de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei.

Tichetul va fi acordat angajaților o singură dată, la momentul externării din maternitate, sau la eliberarea certificatului de naştere în cazul copilului firesc sau adoptat. Documentul va putea fi utilizat numai pentru achitarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate pentru îngrijirea nou-născutului.

Tichetul junior va avea valoarea maximă de 250 de lei lunar, cu o valoare nominală per tichet de 50 de lei sau multiplu de 50, respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional. Acest tichet poate fi folosit pentru achitarea de bunuri, servicii educaționale sau tabere pentru copii, naturali sau adoptați.

Loading...
Loading...