Ioana-Cuzino.net

Avertizare ANM de ultima ora! Sunt asteptate primele ninsori in Romania

Administratia Nationala de Metorologie a emis o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru intervalul 30 septembrie – 13 octombrie 2019. Conform informatiilor transmise de meteorologi, este posibil ca in urmatoarea perioada sa ne confruntam cu primele ninsori ale acestui an.

Media temperaturilor maxime va avea variatii intre 18 grade in data de 2 octombrie si 6 grade in 5 si in 6 octombrie, in timp ce a minimelor va oscila intre 9 grade in dimineata zilei de 3 octombrie si 0 grade in 6 si in 7 octombrie, dimineata. Vor fi ploi aproape in fiecare zi, in zona montana, mai intense in zilele de 3 si de 4 octombrie, nefiind exclusa aparitia primelor ninsori din acest an daca tinem cont de scaderea brusca a valorilor termice.

Cum va fi vremea in Muntenia

In ultima zi a lunii septembrie si in primele 3 zile ale lunii octombrie vremea va fi deosebit de calda, cu o medie a maximelor de temperatura ce se va situa in jurul valorii de 28 de grade. Vor urma doua-trei zile de racire accentuata, cu aproximativ 11…12 grade, apoi se va incalzi usor si treptat, astfel incat in intervalul 7-13 octombrie temperaturile maxime vor avea o medie intre 18 si 20 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi destul de asemanatoare. Cele mai mari temperaturi minime vor fi atinse intre 30 septembrie si 4 octombrie si se vor situa intre 12 si 14 grade, iar cele mai mici in jurul datei de 7 octombrie, cand media minimelor termice pe intreaga regiune va fi de 6 grade. Din 3 octombrie vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, mai intense in jurul datei de 4 octombrie.

Cum va fi vremea in Moldova

Pana in data de 3 octombrie media maximelor termice se va situa intre 23 si 27 de grade, iar a minimelor intre 10 si 13 grade, apoi se va raci, astfel incat in jurul datei de 7
octombrie media temperaturilor maxime va ajunge sa se situeze in jurul a 14 grade, iar a minimelor sa atinga doar 5 grade. In cea de a doua saptamana se va incalzi usor, temperaturile maxime vor avea o medie intre 15 si 18 grade, iar minimele intre 6 si 8 grade. Vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi, dar mai ales intre 2 si 5 octombrie.

Cum va fi vremea in Transilvania

Pana in data de 3 octombrie, desi vor avea variatii de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine peste cele specifice perioadei, iar media lor va fi intre 22 si 26 de
grade. Ulterior se va raci accentuat, astfel incat in zilele de 5 si de 6 octombrie media maximelor termice nu va mai depasi 13 grade. Din data de 7 octombrie se va incalzi usor, iar pana la finalul intervalului de prognoza temperaturile maxime vor avea in medie valori cuprinse intre 15 si 17 grade. Media temperaturilor minime se va situa intre 8 si 11 grade, pana in data de 4 octombrie, apoi, in general, intre 3 si 6 grade. Vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi, posibil mai importante cantitativ in zilele de 3 si de 4 octombrie.

Cum va fi vremea in Dobrogea

In primele 5 zile de prognoza vremea va fi mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre 23 si 26 de grade si a minimelor intre 14 si 17 grade. Ulterior se va raci, iar pana la inceputul celei de a doua saptamani media maximelor termice va ajunge la 16 grade, iar a minimelor la 8 grade. In cea de a doua saptamana se va incalzi usor, astfel incat media maximelor va ajunge sa se situeze intre 17 si 19 grade, iar a minimelor intre 9 si 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 4 si 6 octombrie.