Ioana-Cuzino.net

Avertisment cat se poate de serios – Daca aveti casa izolata cu polistiren sau cu vata minerala, ar trebui sa cititi asta

Un tanar arhitect din Targu Jiu avertizeaza populatia cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerale la termoizolare. Aceste materiale sunt foarte periculoase mai ales in casele unde sunt copii. El recomanda inlocuirea lor cu materiale ecologice, pe baza de lana de oaie si canepa.

Alexandru Hortopan spune ca polistirenul nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor doua materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tamplarie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respira», iar in combinatie cu polistirenul, tot spatiul din interior devine lipsit de oxigen si cu o umiditate crescuta. In acest fel, se dezvolta microorganisme care pot duce la aparitia unor afectiuni respiratorii. Daca un copil mic este crescut intr-un asemenea spatiu poate sa aiba probleme cu bolile respiratorii“, afirma tanarul.

Tanarul mai spune ca, desi materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din majoritatea magazinelor de profil.

Loading...

„Nu stiu de ce aceste materiale nu se gasesc in marile magazine pentru ca sunt mult mai sanatoase si eficiente. Cu toate acestea, exista distribuitori autorizati pentru Romania a unor materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari fata de materialele clasice, polistirenul si vata minerala, pentru ca se adauga costurile de transport“, a mai declarat Alexandru Hortopan.

Un batran tamplar se afla in pragul pensionarii. La el vine patronul pentru a-l ruga sa construiasca o ultima casa. Cum nu mai simtea nicio tragere de inima, batranul nu a mai pus atata suflet. Ce a urmat

Un batran tamplar se afla in pragul pensionarii. Era inca in putere, de aceea patronul sau il mai dorea la lucru in echipa sa. Cu toate acestea, batranul era hotarat sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie.

Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul ii ceru sa mai construiasca doar o singura casa. Batranul accepta, insa nu mai punea suflet in ceea ce facea.

Chema ajutoare nepricepute si folosea materialele cele mai ieftine si nepotrivite. Chiar si lui ii era rusine de cum arata ultima lucrare…

Cand, in cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada. Ii darui tamplarului cheia de la intrare, zicandu-i :

– Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!

Tamplarul ramase uimit…Daca ar fi stiut ca isi construieste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel!

Dragilor, cam acelasi lucru ni se intampla si noua, in viata de zi cu zi. Ne construim vietile, punand in ele adeseori nu tot ceea ce e mai bun. Apoi, cu uimire, realizam ca trebuie sa traim in viata pe care ne-am construit-o astfel. Daca am putea-o reface, am face-o cu mult diferita, scrie secretele.com.

Loading...