Ioana-Cuzino.net

Au mai ramas cateva zile pana cand va incepe dezastrul pentru multi dintre soferii din Romania. 12 octombrie, ziua in care totul se schimba pentru conducatorii auto

Invitat la „Neatza cu Razvan si Dani”, comisarul sef Cristian Andries, Directia Rutiera IGPR, a explicat, in direct, de ce soferii prinsi cu telefonul la volan vor plati amenzi mult mai mari.

Conform unui studiu, soferul roman este agresiv in trafic, dependent de telefonul mobil si neatent la ce se intampla in jurul lui.

„Telefonul mobil a devenit mai periculos, nu pot sa pun un semn egal, dar mi se pare ca este uneori mai periculos decat bautul la volan. Daca cineva bea o bere si pleaca cu masina, cred ca este mult mai atent decat cineva care scrie mesaje” , spune prezentatorul Razvan Simion.

Comisarul sef Cristian Andries, Directia Rutiera IGPR, a confirmat cele spus de Razvan Simion, prezentatorul de la „Neatza cu Razvan si Dani”.

„Intr-adevar, necesitatea acestei modificari legislative a rezultat din faptul ca in urma cu an, chiar doi, am avut o serie de accidente rutiere foarte grave, soldate chiar si cu persoane decedate, intrucat soferii de autovehicule fie vorbeau la telefon, fie mai rau foloseau diverse aplicatii. Din acest considerent a fost necesara aceasta modificare legislativa, care in data de 12 octombrie va intra in vigoare. Ea a fost deja publicata, deci in data de 12 vor fi aplicate masuri contraventionale in trafic pentru folosirea telefonului mobil.”

„Din data de 12 octombrie va fi sanctionata orice tinere in mana sau folosire, in orice fel, a unui telefon mobil sau oricarui alt dispozitiv care are functie de inregistrare, de radare a unui text video, in timpul conducerii, atunci cand autovehicul este in miscare.” , a adaugat comisarul sef Cristian Andries, Directia Rutiera IGPR.

Noile obligatii se aplica soferilor, biciclistilor si celor cu trotinete. Acestia vor fi sanctionati cu amenzi mai mari si cu puncte de penalizare. Sanctiunea este de maximum 725 de lei si patru puncte penalizare, insa cei prinsi ar putea ramane si fara permis de conducere.