Ioana-Cuzino.net

ANM arunca bomba: se intoarce vara in Romania. Temperaturi caniculare la mijlocul lui octombrie

Administratia Nationala de Meteorologie a facut un anunt-bomba. Dupa cateva zile in care temperaturile var scadea drastic, fiind prezente si precipitatii abundente, va urma o incalzire brusca a vremii.

Elena Mateescu, director ANM, a declarat – in timpul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, ca vremea ne va oferi o surpriza extrem de placuta la jumatatea saptamanii viitoare. Diferentele de temperatura sunt sunt foarte mari, in aceasta perioada, mercurul din termometre inregistrand variatii spectaculoase. Pana marti, vremea se mentine rece, iar in zonele depresionale se vor inregistra minime de 0 grade Celsius. Nu vor lipsi, bineinteles, precipitatiile, destul de insemnate cantitativ.

„In Capitala vor fi 16 grade, temepraturile maxime, iar in cursul diminetii chiar 7 sau 8 grade. Se va simti semnificativ, pentru ca va si ploua destul de mult, chiar din aceasta noapte. Ne asteptam si in zona Capitalei sa avem precipitatii, 15…20 l/mp. Pana sambata de dimineata, e in vigoare o informare meteorologica. Racirea va fi prezenta in toata tara pana marti, 8 octombrie. Vorbim de temperaturi mai coborate decat perioada din calendar. Spre sfarsitul saptamanii sunt asteptate 13 sau 14 grade, sunt 0 grade in zonele depresionale”, a precizat Elena Mateescu pentru Antena 3.

Dar luna octombrie va mai aduce zile frumoase. Joi, de pilda, in jumatatea de sud a tarii, temperaturi care se vor aproapia de… maximul unei zile de vara, a mai adaugat directorul ANM.